Video&Foto

Hasebullah Fateh och Ylva Liljeholm har skrivit en viktig bok.

Köp och läs den, ge bort den i julklapp.

Insändare i Gotlands Tidningen 28 november 2019

Låt våra vänner stanna

Det riktiga Sverige/trailer. Av Hejsalam!, Poolpajak & Jens Friis-Hansen 2019

Be Long. Av Yahye Jama Abdikadir 2017

Kom, kompis. Av och med Hasebullah Fateh, Kräklingbo manskör, Jonas Granberg & Jens Friis-Hansen. Av Jens Friis-Hansen 2019

Hasebullah har levt i Sverige i nästan 4 år. Lärt sig språket, studerar och jobbar. Och framförallt kommit att bli en älskad vän och kamrat till många människor, såväl gamla som unga. Den 1 oktober 2019 kastades denne glade och pålitlige unge människa ut ur landet och in i ett sargat och livsfarligt Kabul och Afghanistan. Utan några som helst kontakter eller möjligheter att sätta sig i säkerhet. Detta är hans och min sång till fred och frihet som han framför som oskyldig fånge i Förvaret i Märsta. Han sjunger på distans tillsammans med de gotländska vännerna i Kräklingbo Manskör på Östergarnslandet och Jonas Granberg med sin sopransax strax utanför Visby. Sången och texten, som Hasse skrivit, är på samma gång en kärleksförklaring till frihet och en vädjan till svenska makthavare och beslutsfattare att genast stoppa ALL skandalös tvångsutvisning. Samt en vädjan till er som utför dessa djupt inhumana handlingar att våga vägra.

//Jens Friis-Hansen, oktober 2019

Swedish Girl - av Abdelkerim Moussa 2017

Room 221 - av Hanna Suni (Norway), Øyvind Johannes Isaksen Bekkstrand (Norway), Yahya Jama (Sweden), Montassar Jlassi (Tunesia)

NUFF 2018 workshop film of special project group

Workshop mentor: Ismet Bachtiar (Norway) Music: Aleksander Chanchin (Russia), Jacob Haugstad Cast: Øyvind Johannes Isaksen Bekkstrand, Stian Skjelstad, Hermann Greuel, Jacob Andresen, Yahya Jama, Sofie Lauritzen, Ismet Bachtiar, Victoria Isaksen Figenschau

 

Nu eller aldrig! Av Saeed Amini, Abdelkerim Moussay, Hasebullah Fateh och Séamus Deivert

Noomaraton 2016

Workshop i Almedalen 2016

En film om #minsverigebild2016 – en kreativ workshop och fotoutställning där teknik möter design och nyanlända ungdomar inspireras för framtiden. Vi bygger egna kameror och fotograferar på temat #minsverigebild2016. Följ med på vår resa från analogt hantverk till sociala medier! Ett samarbete i mellan Svensk Form, Teknikföretagen och Konstfack. Almedalen 6-7 juli 2016.